2365
“Hernieuwbare energie zal meer en meer de toekomst worden”

REMELS HVAC – als dé HVAC-installateur in Limburg – is zich hier meer dan ooit van bewust.

Onze fossiele brandstoffen geraken immers stilaan uitgeput.

Zonne-energie en windenergie zijn hierbij dé voorbeelden van duurzame energie bij uitstek, maar hangen wel steeds af van de zon en de wind. Evengoed kan je de aardwarmte, opgeslagen in de bodem, benutten als bron van energie. De warmtepomp maakt gebruikt van deze onuitputtelijke energiebron en hierdoor verwarm of verkoel je op een erg duurzame en efficiënte manier.

 

Niks dan voordelen

Slim besparen tot 40%

Warmtepompen zijn dus een uitstekend alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie op stookolie of gas omwille van zijn bijzonder laag energieverbruik. Je bespaart tot 40% op je energiekosten.

Lage CO2-uitstoot

Verder is een warmtepomp energiezuinig en heeft het een lage CO2-uitstoot omdat er enkel elektrische energie nodig is om warmte te verplaatsen. Dat is een heel ander principe dan de andere verwarmingssystemen, die de energie omzetten van brandstof naar warmte. Het stoot tot 50% minder CO2 uit dan een stookolieketel, 40% minder dan een gasketel en 30% minder dan een condensatieketel.

Minder onderhoud

Een ander groot voordeel is de lange levensduur van zeker 20 jaar omdat verwarmen door middel van een warmtepomp onderhoudsvrij verwarmen betekent. Je hebt bijvoorbeeld geen schoorsteen nodig wat alweer zorgt voor minder onderhoud.

 

Wil jij ook slim besparen op je energiefactuur? Neem vandaag nog contact met ons op.

 
 
 

Contacteer ons via +32 478 88 88 10 of hvac@remels.be

 
Contacteer onsMeer info